Nieuws uit groep 1

Project: Zorgen moet je doen!

Vrijdag: Zorgen voor elkaar
Het project is begonnen en vandaag hebben we gewerkt over zorgen voor elkaar. We hebben het gehad over wat je doet als je voor elkaar zorgt, we hebben boekjes gelezen, en spelletjes gedaan. In onze tekenschriften hebben we een getekend voor wie we zouden willen zorgen en wat we het liefst met hen zouden willen gaan doen.

Hier zijn een aantal foto’s van het spelletje.

Project: Zorgen moet je doen!

Tijdens de gymles hebben wij als voorbereiding op het project het thema samenwerken behandeld. Als je ervoor wilt zorgen dat iets lukt moet je samenwerken. Voor elkaar zorgen door zachtjes met elkaar te doen, elkaar te helpen en met elkaar te lachen.

Peuters ontmoeten kleuters!

Op donderdag 23 februari hebben we samen met de peuters het boek ‘De kleine walvis’ nagespeeld. We begonnen in de hal met een knutselwerk. Van hieruit gingen we in drie groepen het verhaal langs. De kinderen konden het hele verhaal beleven door bijvoorbeeld goed voor de walvis te zorgen en mee te roeien toen de kleine walvis weer naar de zee gebracht moest worden. Hieronder ziet u een aantal foto’s.

10 februari 2017

Het thema winter is nog steeds volop aan de gang. Hieronder een aantal foto’s van dingen die de kinderen hebben gemaakt.

30 januari 2017 De kinderen zijn vanaf de kerstvakantie van start gegaan met het nieuwe thema: winter. In de huishoek kunnen de kinderen ‘Frozen’ na spelen, bij de zandtafel maken de kinderen iglo’s van suikerklontjes en in de rekenhoek worden sneeuwpoppen bij elkaar gedobbeld. Dit zijn een aantal voorbeelden van de vele activiteiten waar de kinderen de afgelopen tijd al hard aan gewerkt hebben. Omdat het buiten hard regende vandaag, hebben we binnen maar met sneeuw (scheerschuim) gespeeld.

In het begin voelde deze sneeuw nog best een beetje gek.

Maar even later kwamen er mooie kunstwerken tevoorschijn. We hebben de vormen geoefend, de eerste letter van onze naam geschreven en daarna zelfs al onze hele naam geoefend.

15 december 2016

De afgelopen weken hebben we veel gedaan in de klas. We hebben gewerkt over Sinterklaas en sinds vorige week zijn we gestart met het thema Kerst. Alle hoeken zijn hier op aangepast.
We zijn ook begonnen met de schrijflessen op papier. Tot eind november deden we de schrijflessen in het speellokaal (motorische oefeningen) en sinds december doen we echt oefeningen met papier en potlood. We letten goed op hoe we zitten en hoe we ons potlood vast moeten houden. Best lastig soms, maarrr… van proberen kunnen we leren 🙂
Ook zijn we sinds november gestart met de lessen Engels. Het eerste thema gaat over spulletjes in de klas zoals een ‘pencil’ of ‘glue’. We zijn voornamelijk bezig met hoe we deze woorden zeggen en hoe ze klinken. Tijdens de Engelse les zingen we liedjes, doen we spelletjes of kijken we een filmpje. De kinderen (en de juffen) vinden het erg leuk!

Vandaag hebben we samen met de peuters gegymd. Het was heel erg leuk! Na de kerstvakantie zullen we vaker activiteiten met hen doen.

29 november 2016

Vorige week vrijdag zijn we met z’n allen naar het pietenhuis geweest. Het was erg spannend, maar ook heel erg leuk! Vanmorgen hebben wij op school pietengym gedaan. Zal iedereen een pietendiploma krijgen?

22 november 2016

In de klas wordt inmiddels hard gewerkt over het thema Sinterklaas. Vandaag hebben wij een brief gekregen van Sinterklaas waarin stond dat de kinderen allemaal hun schoentje mochten zetten.

unnamed-2   unnamed-3    unnamed-5

11 november 2016

Gisteren hebben wij een heel gezellig schoolontbijt met elkaar gehad. Hieronder kunt u een aantal foto’s bekijken.

11 oktober 2016

In de klas werken wij over de Kinderboekenweek. We werken het boek uit van ‘Boer Boris gaat naar oma’. Boer Boris gaat appels (en ander fruit) plukken in de boomgaard. Vervolgens gaan zij op reis met het ‘openbaar vervoer’ naar ‘Oma’. Bij Oma worden appeltaarten gemaakt, perensap en pruimenjam. Uiteindelijk gaan ze weer terug naar de boerderij met alle dozen appeltaart en potten met jam.

Omdat in dit boek bakken en reizen met het openbaar vervoer centraal staan, zijn de hoeken hier ook op aangepast. Zo hebben we een meel/suiker/rozijnen-tafel, in de legohoek wordt ‘oma’ nagebouwd, bij de kralenplanken worden taarten gemaakt met smaakjes, bij de kleihoek worden taarten versierd met fruit en ander lekkers en in de verfhoek worden verjaardagstaarten gemaakt. Hier onder ziet u een aantal creaties die in de hoeken gemaakt zijn: