Welkom op de pagina van groep 2

~Mei~

Vandaag hebben we de warming up gedaan voor de sportdag. Het was prachtig weer en de kinderen genoten van alle activiteiten. Ze vonden het prachtig!!

~April~

Het paasontbijt in de klas was heel gezellig! Wat hebben de kinderen veel gegeten! Het was heel leuk met elkaar!

Ook hebben we geluisterd naar het verhaal van Pasen. Jezus is opgestaan, Hij leeft!

~Maart ~

Na de voorjaarsvakantie hebben we heel hard gewerkt aan een project van KiVa! Wij zorgen voor! We hebben veel besproken over omgaan met anderen en het omgaan met onze mooie wereld, de planten en bloemen, de dieren en het milieu. In korte tijd hebben we ook veel werkjes gemaakt. Een vuilniswagen, jezelf, de wereld en een plantenbakje. Heel leuk om te zien dat de kinderen dit ook vol trots aan hun ouders konden laten zien op de projectmiddag.

En we zijn naar de dierentuin geweest met de klas. Daar hebben we heel veel dieren gezien. Het was heel gezellig en wat was het lekker weer! Een prachtige dag met de kinderen!

~Februari~

De afgelopen weken hebben we gewerkt over de winter! Kale bomen, sneeuw, ijs, kortere dagen, winterslaap, we hebben er allemaal over geleerd!

Heel leuk dat er ook heel soms een sneeuwvlok was en dat er zelfs een beetje ijs op de sloot lag. Op school hebben warme truien, wanten en een sjaal gemaakt. Daarbij moesten we letten op een patroon en spiegelbeeld en natuurlijk netjes knippen en kleuren.

Ook in de hoeken hebben we weer fijn gespeeld en gewerkt over de winter. In de kleihoek vogeltjes kleien, in de schrijfhoek woorden schrijven, bij het verfbord verven over de winter en in de bouwhoek nabouwen van een sneeuwvlok of een sneeuwpop.

Er was zelfs een sneeuwpop traktatie! Heel leuk!

En natuurlijk het fantastische winterfeest! Wat was het leuk en wat hebben de kinderen genoten! Een mooie afsluiting van het thema!

~December~

Kerst!

De afgelopen weken hebben we met elkaar nagedacht over kerst. Wat hoort daarbij, waar denken we aan. We hebben geleerd wat advent is. We hebben het mooie verhaal van Jozef en Maria en van de geboorte van Jezus in een stalletje gehoord. We hebben zelf in de klas ook een mooi stalletje gemaakt.

We zijn dit thema ook bezig geweest met meten. Dat deden we bijvoorbeeld bij het maken van kerstbomen. Met het werkje, stroken meten van groot naar klein, zodat de vorm van een kerstboom ontstaat. Maar ook in de bouwhoek nabouwen van kerstbomen met verschillende blokken.

Het was een gezellige tijd met de kinderen. Ook de kerstfeestviering, s’avond op school was heel gezellig. We hebben geluisterd naar een mooi verhaal, samen gezongen en nog even gekleurd. Tijdens het kleuren hebben we nog een lekker kerstkransje op.

En aan het einde hebben we nog een mooi lied gezongen voor de ouders.

Nu hebben we kerstvakantie. We wensen iedereen een hele mooie kerst en een fijne vakantie toe!

Sint!

Wat hebben we een leuke en gezellige Sinterklaas tijd met elkaar gehad!

Het bezoek aan het pietenhuis was een hele belevenis!

De pieten gym superleuk!

… en natuurlijk de verjaardag van de Sint bij ons in de klas!

~november 2016~

Wat hebben we leuk gewerkt aan het thema ‘herfst’!

We hebben gekleid, geplakt, geknipt!

En met werken en in de hoeken hebben we van alles geoefend. Tellen, cijfers, letters, woorden!

En we hebben heerlijk buiten gespeeld met alle bladeren!

En natuurlijk het bezoek aan het bos! Superleuk en leerzaam!

Nu zijn we natuurlijk volop bezig met het thema ‘Sint’!

~oktober 2016~

De kinderboekenweek! Wat was het weer leuk! Dit keer over opa’s en oma’s. Daarom zijn we gestart met een ‘rollatorrace’! Als echte opaatjes en omaatjes renden we achter een rollator, wat een lol!

We hebben veel gehoord en gezien over allerlei boekjes. We namen ons mooiste boek mee naar school en vertelden erover in de kring aan alle kinderen. Die mooie boeken kwamen in onze bibliotheek, zo konden we daar elkaars boeken nog eens goed bekijken.

Veel verhalen zijn fantasie, er wordt heel veel verzonnen! Wij bedachten ons eigen fantasieverhaal over de spannende weg die wij moesten afleggen van ons huis naar school. We tekenden het verhaal met stiften op een groot vel papier en daarna vertelden we het verhaal aan de klas in de kring! Sommige kinderen kwamen onderweg leeuwen tegen of stromen lava, een spannende route!

~september 2016~

We zijn alweer ruim een maand op school en al weer helemaal gewend aan onze nieuwe klas, vriendjes en juffen! Wat gaat het toch allemaal weer snel! De kinderen hebben het erg goed naar hun zin in de klas en de juffen ook!

We werken over vriendjes, met de mooiste vis van de zee. We leren samen te werken, te delen en samen sterk zijn! We hebben mooie werkjes gemaakt, soms alleen, maar ook groepswerken. We zijn ook al druk bezig met tellen en cijfers en we hebben ook al de letter ‘v’ van vis en ‘z’ van zee geleerd! We zijn weer lekker bezig!

We genieten ook nog enorm van het lekkere weer, wat heerlijk om nog even in de lekkere nazomer buiten te spelen met alle nieuwe en bekende vriendjes. Maar ook binnen is het heel erg leuk, de kinderen vinden het heerlijk om in alle hoeken te spelen. Er wordt van alles gebouwd, vissen geverfd en gekleid, boekjes gelezen en nog veel meer!

Tot de herfstvakantie werken we over vriendjes en doen we mee met de kinderboekenweek. Na de herfstvakantie gaan we starten met het nieuwe thema ‘herfst’!