Welkom op de pagina van groep 3!

17 maart

Vandaag zijn we met de klas op bezoek geweest in de dierenwinkel van de familie Westdijk.
We hebben daar over verschillende dieren gehoord hoe je ze moet verzorgen. Ook hebben we veel mooie dieren gezien.

Wat een wondere wereld hebben we toch!

15 maart

In het kader van ons project over ‘Zorgen moet je doen’ hebben we vandaag 2 moeders in de klas gehad die ons iets vertelden over de ‘zorgende beroepen’. De moeder van Jasmijn over de baby- en kinderafdeling van het Ikazia ziekenhuis en de moeder van Pim over de spoedeisende hulp van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Dank jullie wel!

10 maart 2017

Vandaag hadden we een tennisclinic  van de Tennis Vereniging Barendrecht (TVB).

20-01-2017

Letterfeest en podium!

Vrijdag hebben we het letterfeest gevierd met een speurtocht naar alle letters.
Daarna hebben we op het podium laten zien wat een sterren en kanjers we allemaal zijn!

22-12-2016
We hebben gister avond een heerlijk kerstfeest gehad met de kinderen. Vanmiddag start de welverdiende vakantie.

Tot volgend jaar

5 december
We hebben een leuke Sinterklaastijd achter de rug en vandaag een gezellige ochtend in de klas gehad met als hoogtepunt natuurlijk het bezoek aan de klas van Sint en zijn Pieten.

7-11-2016

Vorige week hebben we een nieuw spel geleerd. Het is een programmeerspel. Als je je balletje de goede opdrachten geeft verzamelt hij muntjes. De levels worden steeds moeilijker.

photogrid_1478268535840

Wij zijn een gezellige groep van 31 kinderen, 17 jongens en 14 meisjes. We hebben ook een aantal juffen in de groep. Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Marion in de klas en donderdag en vrijdag juf Anita. In november komt juf Marijke weer terug en zullen we afscheid moeten nemen van juf Anita… Verder komt juf Elise ons helpen op woensdag en donderdag.

We zijn al weer twee weken op school en wat hebben we al veel geleerd.
We hebben kern start al afgerond en zijn nu bij kern 1 van Veilig leren lezen. Op het planbord staat precies wat je die dag moet doen.
Iedere dag zijn we bezig met het leren van nieuwe letters. Daar gebruiken we de letterdozen bij, stempels, boekjes en natuurlijk de software van Veilig Leren Lezen. Dat spelen we op de Chromebooks.

Op de Chromebooks oefenen we ook voor rekenen. Daarop staan leuke spelletjes die horen bij onze methode.
We zijn druk bezig met het leren van de getallen tot 10 en wat is meer en wat is minder.

We hebben ook een les gehad over meten. De kinderen kregen eerst de opdracht om van groot naar klein te gaan staan. Daarbij werd er goed samengewerkt.

De cijfers zijn we ook aan het leren schrijven. Als we die kennen gaan we de schrijfletters leren.

Wat leren we toch veel….

Gelukkig is er ’s morgens ook nog tijd om heerlijk te spelen in de hoeken en op de gang en gaan we ’s middags nog lekker even naar buiten. Het plein met de speeltoestellen is toch wel de favoriete speelplek van de kinderen!