Groep 1a

~ Welkom op de pagina van Groep 1a ~

Vandaag zijn we met de klas naar dierenwinkel Wesdijk geweest. Het was een flink stuk lopen voor de kinderen van groep 1a, maar het was de moeite waard!

We hebben een rondleiding gekregen door de winkel en we mochten zelfs een konijntje aaien. Tot slot hebben we de grote vissen beneden in de winkel gevoerd. Best een beetje spannend hoor, maar gelukkig hebben wij hele stoere kinderen in de klas!

10-10-2017

Jippie!!! De school is weer begonnen.

ik ben ik
jij bent jij
samen zijn we wij

Wat een fijne groep om het jaar mee te beginnen. De eerste twee weken gebruikten we om elkaar iets beter te leren kennen. Zo hebben we een spel gedaan met een strandbal. We gooiden de bal naar elkaar toe om elkaars naam te leren en ook om vragen te stellen, bijvoorbeeld: ‘ Wat zou je het liefste eten vanavond?’ of ‘Wat vind je het leukste om te doen op school?’

We hebben gepraat over wat we prettig vinden als je op school bent:
– goed luisteren naar elkaar
– duidelijk zijn tegen elkaar
– samen delen, samen spelen

Ook zingen we hierover een liedje
Ik ben ik,
jij bent jij
ik naast jou en jij naast mij.
Eerst ben jij,
dan ben ik
1, 2, 3, 4, dun of dik.

Zo leren we al dansend, zingend, pratend, werkend, spelend enz. al weer heel veel en maken we plezier.

De komende tijd zullen we gaan praten en werken over (dierentuin)dieren.

Tot gauw!