Groep 2a

De vier kaboutertjes in de herfst

We zijn gestart met een geweldig thema: De vier kaboutertjes in de herfst. De klas heeft een kabouterbos gekregen en verschillende hoeken zijn aangepast aan dit thema. Heel erg leuk.

Kinderboekenweek 2017: (huis)dieren

De afgelopen week heeft het onderwerp huisdieren centraal gestaan. We hebben hierover gesproken, over getekend, gelezen en we hebben een konijnenhok gemaakt. Deze zijn al bijna klaar. Daarnaast zijn er al verschillende ouders geweest die kwamen voorlezen. De kinderen vonden het heel erg leuk. Bedankt hiervoor!

Thema ‘De Dierentuin’

week 36:

De komende weken werken wij over het thema ‘de dierentuin’. We leren o.a. welke dieren in een dierentuin wonen, we knutselen er over en kunnen spelen in de dierentuin hoek. Het hoogtepunt van dit thema is een excursie naar Diergaarde Blijdorp op vrijdag 15 september!

Afbeeldingsresultaat voor dierentuin

Juf, kijk eens wat we hebben gemaakt:

Zo, de eerste schoolweek is voorbij. De kinderen hebben spelletjes gedaan waardoor ze elkaar beter hebben leren kennen en zijn bezig met het ontdekken van de klas.  Hieronder een aantal foto’s:

Beste ouders en verzorgers van groep 2A,

Het is al bijna zover! Aankomende maandag zal de eerste schooldag beginnen. De klas is al bijna startklaar. We zullen de eerste weken met de kinderen aan de slag gaan over het prentenboek ‘ Wil je mijn vriendje zijn?’ Het boek gaat over een muisje dat op zoek gaat naar een vriendje.

Verschillende hoeken in de klas zijn al aangepast aan het thema van dit boek.

We hebben er heel erg veel zin en hopen maandag net zulke enthousiaste kinderen te ontmoeten.

Groetjes,

Juf Annemarie en juf Solveigh