Groep 2b

~oktober~

We zijn naar de film geweest!

Ted Sieger’s “Molly Monster” in het Kruispunt! Het was een kleurrijke, vrolijke animatiefilm, die goed aansloot bij de belevingswereld van de kinderen. Het ging over “een broertje/zusje krijgen, jaloezie, opgroeien en fantasiewereld”. De kinderen vonden het heel interessant om met de klas naar de film te gaan, een heel avontuur!

~oktober~

Het is alweer oktober! Wat is het snel gegaan deze eerste periode tot de herfstvakantie! De kinderen zijn al helemaal gewend in de groep en hebben al heel veel geleerd! De kinderen zijn helemaal enthousiast over de vallende bladeren en andere herfstspullen. Dus hebben we de klas met elkaar in herfstsfeer gebracht. De kinderen nemen van alles mee! Verschillende bladeren in mooie herfstkleuren waar je de nerven van het blad goed kunt zien. Bolsters, eikels, dennenappels, kastanjes en nog veel meer! Erg leuk, want wij kunnen zo veel leren over de natuur! Maar we doen er ook andere leerzame dingen mee. We tellen ermee, we wegen ermee, we leren de woorden en luisteren naar de eerste letter. Ook buiten genieten de kinderen van de herfst!

Ook de kinderboekenweek over dieren was erg leuk en leerzaam! We hebben een hond gevouwen en een hok eromheen gemeten en natuurlijk een naam voor de onze hond verzonnen. We hebben dierenhokken gebouwd in de bouwhoek en met knex een konijnenhok gemaakt waar het konijn goed in moest passen! En op de laatste dag mochten alle kinderen verkleed als dier naar school. Dat zag er heel gezellig uit!

Het bezoek aan de dierenwinkel was ook superleuk en leerzaam! De kinderen hebben genoten van dit uitstapje!

Nu mogen de kinderen genieten van een welverdiende herfstvakantie! Na de vakantie gaan we helemaal werken over de herfst!

~september~

Dit thema werken wij over dieren en dierenvriendjes. We leren elkaar kennen en maken vrienden in onze nieuwe groep! We leren over dieren, we maken dieren en leren daarbij over vormen, kleuren, technieken als tamponneren en begrippen als links en rechts.

We bouwen dieren in de bouwhoek en bouwen hokken voor verschillende dieren dieren. Sommige hokken moeten groot zijn voor veel dieren, andere hokken kleiner.

We oefenen met cijfers en letters met allemaal dierenspelletjes!

De klas ziet er gezellig uit met al die dieren!

En we zijn met elkaar naar de dierentuin geweest. Wat een leuke en leerzame dag!

~augustus~

Na de zomervakantie zijn we weer met elkaar begonnen in groep 2b! Best weer even spannend en wennen aan alle nieuwe dingen in de nieuwe klas! Het plein was mooi versierd op de eerste schooldag!

De eerste schoolweek was het heerlijk weer, zodat we heerlijk konden buiten spelen met onze vriendjes en nieuwe vriendjes konden maken!

En we hebben in onze nieuwe klas gespeeld, elkaar leren kennen, nieuwe hoeken ontdekt en nieuwe dingen geleerd van groep 2!

De eerste schoolweek in groep 2 was een mooi begin van een heel nieuw jaar!