Groep 3a

Hallo allemaal.

We zijn alweer in kern 5 bezig van veilig leren lezen. Het gaat echt super snel. We weten al veel letters en kunnen al veel woorden en zinnen lezen. Vandaag hebben we de “ie” geleerd. Er leuk want nu kunnen we “PIET” ook schrijven.

Vandaag hebben we onder andere geworsteld en gebokst tijdens de gymles. Dat was echt super leuk.

27-10-2017

Iedereen is wel eens bij de dokter geweest. Soms onderzoekt de dokter je van top tot teen. Je oog, oor, hoofd, neus, buik, heup, teen, voet, wenkbrauw, arm, been en nog veel meer. Deze les hebben de kinderen geoefend met al deze woorden door het maken van een lichaamsposter.

24-10-2017

Vandaag hebben we in groep 3 met rekenen een rekencircuit gedaan met allemaal leuke rekenspelletjes die ze in 2 of 3 tallen mochten spelen.

29-09-2017

Vandaag zijn we met groep 3a naar Villa Zebra geweest. Daar werkten we met het boek ‘Tangram Kat’. Eerst las de juf het boek voor en daarna mochten we zelf tangram figuren maken en het boek naspelen. Er waren verschillende kamers waar we konden spelen, het was echt heel leuk. We wisten niet dat we zoveel figuren konden maken met een tangram.

‘s Middags hebben we nog geknutseld n.a.v. het nieuw geleerde woord “aap”.

08-09-2017

De eerste week in groep 3 zit erop. Wat hebben we al veel geleerd en gedaan!
Natuurlijk bent u erg benieuwd naar de ervaringen van de kinderen, dus ik heb het ze gevraagd. Lees en kijk snel verder.

Hoe was het in groep 3?

• Het was super leuk in groep 3.
  • We hebben “IK” geleerd.
  • We spelen niet zo lang buiten.
  • Ik vond het leuk om te knutselen, met verf op mijn handen zoem te maken.
  • Spannend voor het eerst in groep 3.
  • Ik vond de “k” schrijven leuk.
  • Het leukste was om te rekenen en te schrijven.
  • Nieuwe vriendjes maken was leuk.
  • Ik vind het leuk om samen met de juf iets te doen.
  • De “k” schrijven is echt moeilijk.
  • Chroombooks zijn leuk. We mogen er elke dag spelletjes op doen.
  • Het verhaal was heel grappig met Kim, Sim, Opa en Gekkie de geit.
  • De juffen zijn lief.
  • Rekenen was echt makkelijk.
  • We gaan een letterboom maken.
  • We kunnen thuis ook Kim spelletjes spelen

25-08-2017

De vakantie is nu bijna voorbij want maandag beginnen we weer. De voorbereidingen zijn in volle gang en we hebben er zin in! Ook Kim, Sim en opa zitten er al klaar voor en willen jullie graag meenemen naar het puddingboomplein waar ze allemaal leuke dingen meemaken.

Tot maandag!
Groetjes juf Marion en juf Marijke.

18-08-2017