Groep 3b

kinderslinger

Vandaag hebben de leerlingen een levende slinger gemaakt. We besteden dagelijks aandacht aan woordenschat. Nu een praktijkopdracht. De eerste leerling moest de wenkbrauw aanwijzen van de tweede leerling. en de derde leerling de zij van een andere leerling. Er ontstond een discussie over het verschil tussen een zij en een heup.

Bezoek aan de bioscoop in het Kruispunt.

Vandaag zijn we met z’n allen naar de film geweest. De film ging over een jongetje, een traktor, familie en dieren.
De kinderen hebben veel gelachen om koeienpoep, een dansend geitje. Wij hebben nog nooit zo’n leuk publiek in de bioscoop gezien.

Op onderstaande site is een korte uitleg over de film te vinden.

Kinderboekenweek met het thema kinderboerderij.

De kinderen zijn hard aan het werk geweest om in een groepje een boerderij te maken.
Dit zijn de resultaten.

De kinderboekenweek

Voorlezen in de klas. De kinderen luisteren ademloos.

Spelen in de hoeken.

Indruk eerste gymles.

Hallo allemaal,

Inmiddels zijn we al bijna 3 weken met elkaar aan het werken en spelen in groep 3. We leren elkaar steeds beter kennen en maken afspraken om het gezellig te houden met elkaar.

Ook wordt er ontzettend hard gewerkt met Zoem!

Zoem leert ons allerlei nieuwe letters en inmiddels zelfs al een paar woorden.

Op het letterbord in de klas kunnen we duidelijk zien welke letters we al hebben geleerd. Zo kunnen wij inmiddels al ik, sim, kim, kip en aap  lezen maar ook schrijven!

Villa Zebra

Op 6 september zijn we met elkaar op excursie naar Villa zebra geweest. Daar hebben we aan de hand van een prentenboek van alles geleerd over kunst en hoe je het kan maken. Uiteindelijk hebben we onze 2 kunstwerken ook mee gekregen naar school. We hopen dat jullie het net zo mooi vinden als ons.