Groep 4b

Welkom op de pagina van groep 4b

Pasen

Afgelopen donderdag 13 april hebben we met elkaar Pasen gevierd op school. Met elkaar hebben we geluisterd naar het bijbelverhaal en gezellig gegeten.

Projectweek Zorgen Moet Je Doen!

Afgelopen week hadden we weer projectweek. Deze keer stond zorg centraal. We hebben als klas een heleboel onderwerpen behandeld en er aan gewerkt. Zo hebben we nagedacht aan Zorgen voor een ander. Zo konden we meteen al zorgen voor onze nieuwe klasgenoot: Taeke. We zijn blij dat hij er is en we hopen dat hij zich snel thuis voelt in deze klas en dit land! Mooi om te zien dat de kinderen goed zorg dragen voor de ander door te helpen waar nodig en vriendelijk te zijn voor anderen. Dit is zeker zorgen voor de ander! Ook hebben we nagespeeld wat je zou kunnen doen als iemand pijn had of verdrietig was. Daarnaast hadden we het geluk dat juf Wendy met haar pasgeboren dochter Meike op bezoek kwam. Zeker bij baby’s komt zorg erg terug!

De dagen daarna hebben we gewerkt aan zorgen voor planten en dieren en de aarde om ons heen. We hebben nagedacht over bomen die ook weer voor ons zorgen door ons zuurstof te geven. We hebben een dierentuin ingericht, waar dieren een mooi leven hebben. We hebben gekeken naar afval en hoe we daar zo goed mogelijk mee om kunnen gaan. De laatste dag hebben we nagedacht over verschillende zorgberoepen. Vrijdag hadden de ouders de mogelijkheid om te komen kijken naar al het moois dat de kinderen hadden gemaakt. Het was mooi om te zien dat er zoveel ouders geïnteresseerd waren en de mogelijkheid hadden!

Sport/spelochtend Focus Academie

Op donderdagochtend 16 maart mochten we op bezoek bij de Focus Beroeps Academie. Studenten hadden daar een leuke sport/spelochtend georganiseerd met het thema Disney.

~ Kerstvakantie 2016/2017~

Een nieuw begin!

Afgelopen periode is er ontzettend hard gewerkt door alle kinderen. We hebben als klas mooie resultaten geboekt op het gebied van Taal, Rekenen, Spelling, maar ook op sociaal gebied. Zo was het erg fijn om te merken dat de klas zich meteen ontfermde over onze nieuwe klasgenoot Ricardo. We zijn blij dat hij er is!

Woensdag 21 december hebben we als klas een heel gezellig Kerstfeest gevierd. We mochten die avond stilstaan bij het nieuwe begin, namelijk de geboorte van Jezus, de Redder van ons allemaal. Daarnaast stond de avond in het teken van een ander nieuw begin, de wisseling van de juffen. Het was voor juf Mandy de eerste keer in de groep en voor juf Wendy de laatste. We hebben hier als klas aandacht aan kunnen schenken en haar kunnen overladen met cadeau’s. We wensen haar dan ook een fijne tijd toe en veel plezier met haar gezin!

Tot slot wensen we u allen een fijne vakantie. We hopen dat u mag genieten met de Kerst, Oud en Nieuw en dat we de kinderen weer gezond en wel mogen verwelkomen in het nieuwe jaar!

~ September 2016 ~
Groep 4b is een heerlijke groep met unieke kinderen!
imag2094
Ze weten heel goed wat kletsen is en doen dit ook graag;). Maaaaar….er kan ook goed gewerkt worden. Als er genoeg structuur is en de lessen worden op een afwisselende manier aangeboden dan is te merken dat de kinderen hun aandacht er goed bij kunnen houden. Heerlijk!
Verder is het een groep die naar elkaar omkijkt en die het goed kan vinden met elkaar. We hopen dat iedereen het naar zijn heeft in de groep!

~ KiVa ~
Om er voor te zorgen dat De Ark een fijne school is voor iedereen is er deze week in iedere groep van de school een start gemaakt met het programma KiVa. We hopen door het werken met dit programma te zorgen voor een positieve groepsvorming en de sociale veiligheid op De Ark te versterken.

imag2092
Voor meer info: https://www.kivaschool.nl/

~ Extra beweegmoment ~
Sinds een paar weken hebben we iedere dinsdagmiddag een extra beweegmoment van een half uur. We hebben hiervoor per 3 weken een tas met materiaal waar we de les mee kunnen verzorgen. Tot de herfstvakantie zullen we iedere dinsdagmiddag een half uur bezig zijn met golf. We proberen de kinderen iets bij te brengen van de sport en de techniek die erbij hoort en vooral ook lol te maken met elkaar door lekker te sporten. Het verschil tussen de pauze (=kwartier vrij spelen) en een half uur ‘beweegles’ waarbij ook geluisterd moet worden naar de leerkracht, is soms nog lastig. Maar de afwisseling van luisteren en spelen begint voor iedereen steeds meer gewoon te worden.