Kinderboekenweek!

De kinderboekenweek is weer ten einde.

We hebben veel leuke dingen gedaan deze week! Lezen in de leeshoek in de hal van de school, tekeningen gemaakt over dieren in nood en er een verhaaltje bij geschreven, van lego een kinderboerderij gemaakt (in plaats van een rekenles, hoe leuk is dat! Wat de kinderen niet weten is dat er in zo’n opdracht zoveel aspecten van een rekenles voorbij komen), boeken verzameld, veel voorgelezen, een woordweb gemaakt van boerderijdieren, gewerkt in een werkboekje over boerderijdieren…

U hoort het al, het was een drukke week!

Bezoek aan de Kleine Duiker!

Omdat wij deze kinderboekenweek werken over het thema dieren zijn wij afgelopen woensdag naar de Kleine Duiker geweest! De kinderen hebben daar een speurtocht gedaan en zo alle dieren gevonden en veel over ze geleerd. Het was een hele leuke en leerzame ochtend.

Excursie Ontdekhoek!

Wat een geweldige dag hadden wij bij de Ontdekhoek. We hebben allemaal erg genoten. Veel geleerd, geprobeerd, ontdekt en gemaakt!

Ouders, heel erg bedankt voor het rijden en de hulp deze ochtend!

Hallo allemaal!

Welkom op de groepspagina van groep 4! We zijn al weer bijna 3 weken aan het werk in de klas en we hebben het erg leuk met elkaar.

Nieuwe kinderen en nieuwe juffen maar samen al een erg gezellige groep.

We gaan dit jaar een hoop nieuwe dingen leren…  taal, spelling, geschiedenis en aardrijkskunde, maar ook samenwerken, zelfstandig worden en werken met coöperatieve werkvormen.

We zijn al goed gestart met bijvoorbeeld de rekenles over meten. Met elkaar kijken wat je allemaal kan meten en hoe je dat het beste doet. En natuurlijk meten hoe lang we zelf zijn!

Ook hebben we buiten gezocht naar woorden met ´ei´ voor spelling en leerden we veel over elkaar met ´zoek iemand die…´ De kinderen kunnen u vast uitleggen wat het allemaal precies is!

We gaan er een leerzaam, gezellig, mooi jaar van maken met elkaar!