Schoolreis naar Drievliet!!!

Het was geweldig!!!! Groetjes weer van groep 5 en de juffen!

Bootcamp ter voorbereiding op de sportdag!

Koningsdag was een feestje!

Pasen en schoolvoetbal

We hebben op donderdag 13 april samen het paasfeest gevierd. We hebben liederen gezongen en naar de verhalen van de kruisiging van Jezus geluisterd. Daarbij hebben we op een vlinder geschreven waar wij het meest dankbaar voor zijn in ons leven. Al deze prachtige vlinders hebben we opgehangen op de ramen bij de ingang van de school. Wat een mooi gezicht!

Tussen de middag hebben we samen mogen genieten van een heerlijke paaslunch.

Op vrijdag 14 april was het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Een feestje! We hebben een hoop lol gehad en mooie wedstrijden gespeeld.

Hieronder een korte impressie van de paaslunch en het schoolvoetbal.

Groetjes van de kids van groep 5 en de juf!

Podiumoptreden!

Wat een feestje hebben we gevierd op vrijdag 27 januari! We hebben samen gezongen, veel geweldige optredens mogen bekijken en veel gelachen om alle quizjes en moppen!

Na afloop kregen de kinderen allemaal een roos als cadeautje! Helemaal top geregeld door de klassenmoeders!

Hieronder een impressie van de middag:

Groeten van de kanjers van groep 5 !!!

——————————————————————————————————–

Sinterklaas!

Op 5 december hebben we een supergezellig Sinterklaasfeest gevierd! We hadden allemaal ons best gedaan om een surprise te maken voor een klasgenoot en wat waren de resultaten prachtig! Iedereen is tevreden naar huis gegaan!

Op de foto ziet u alle kids en de juffen met hun surprise:

Groeten van de kids en de juffen van groep 5

**********************************************************

Excursie Archeon en start Kinderboekenweek.

img-20161004-wa0001img-20161004-wa0000

Op dinsdag 4 oktober zijn wij met de klas naar het Archeon geweest. Het was een mooie, leerzame en gezellige dag! We hebben veel gezien en geleerd over de Romeinen, de prehistorie en de middeleeuwen. In de middeleeuwen hebben we een doe-route gedaan waarbij we o.a mochten boogschieten, kaarsjes maken en armbandjes maken. Ook hebben we lekker gedanst en een spel van vroeger gespeeld! Aan het einde van de dag hebben we een heus gladiatorengevecht bezocht. Dat was erg spannend!

Eén van de ouders is zelfs geïnterviewd door een cameraploeg van EO van het programma geloof, hoop en liefde. 8 december wordt het uitgevonden voor als u nieuwsgierig bent naar deze opname 🙂

Op de foto’s een compilatie van de dag:

Op donderdag 6 oktober is de Kinderboekenweek gestart met een heuse rollatorrace! We moesten in teams zoveel mogelijk boeken met een rollator naar de overkant brengen! Waarom een rollator zult u denken……nou, het thema is: Voor altijd jong! Opa en Oma. En een rollator past wel bij dit thema 🙂 De aankomende week gaan we veel werken over boeken en over jong/oud zijn. Als afsluiting gaan we met alle opa’s en oma’s op de foto!

Hieronder een compilatie van de rollatorrace:

Groeten en knuffels van groep 5!!

Welkom op de pagina van groep 5!!

Inmiddels zijn we alweer een aantal weken hard aan het werk! We werken hard aan vakken zoals taal, rekenen (de tafels worden goed geoefend!!) en spelling maar daarnaast hebben we ook kennis gemaakt met een aantal nieuwe vakken zoals begrijpend lezen, geschiedenis, biologie en aardrijkskunde. Interessant allemaal!

Natuurlijk zijn we naast de leervakken ook bezig met samenwerken, creatieve opdrachten en op vrijdag lekker gymmen!

20160921_13442320160921_134327

20160921_13434320160921_134415

In de slideshow een compilatie van een aantal foto’s van de gymles!