groepen
nieuws
ons team

Groep 6

WELKOM ! Leuk dat u een kijkje komt nemen op onze website. Hier kunt u het hele schooljaar de laatste nieuwtjes lezen en foto’s bekijken die horen bij onze avonturen in groep 6! Wij zijn een gezellige klas vol met 29 leergierige kids. Samen met meester Ari (op do) & juf Wendy (op ma-di-woe-vr) gaan we er een superjaar van maken!

Schoolreis: Spring maar in de sloot!

In de galerij krijgt u een goed en nat beeld van ons spetterende schoolreisje: Survival in het Reyerpark in Ridderkerk. Het was een te gekke ervaring om vlotten te bouwen, zomaar in de sloot te belanden en de vele spellen te spelen in de natuur!

Deze diashow vereist JavaScript.

Lang leve de Koning!

De Koningsspelen waren een groot succes op vrijdag 27 april! We hebben een hele gezellige en leuke ochtend met elkaar gehad waarin we onder andere hebben gesjoeld, een petje-op-petje-af-quiz hebben gespeeld over allerlei feitjes over Koningsdag, met z’n allen spijkers hebben gepoept en van een heerlijke koninklijke high tea hebben gesmuld. Als afsluiting van de ochtend hebben lekker geluncht en ging de middag over in juffen- en meesterdag (en zijn wij natuurlijk erg verwend, dank jullie wel!). En daarna….meivakantie!!

 

 

 

 

Op je paasbest met de brunch

Met de paasviering hebben we geluisterd naar het verhaal van de kruisiging en opstanding van Jezus met daarop aansluitend een smakelijke lunch. Wat gaaf dat iedereen z’n best had gedaan om dit lekker en leuk te presenteren. Jammie!

Kampioenen van groep 6!

Het schoolvoetbaltoernooi was voor groep 6 een geslaagde dag! Zowel de jongens als meiden hebben de kwartfinale gespeeld. Het meidenteam is zelfs hele trotse winnaar geworden van alle meidenteams van groep 5 en 6, wauw! Hoe tof is dit?! Wat een kanjers op het voetbalveld. Met of zonder beker….jullie hebben veel enthousiasme, sportiviteit en energie laten zien. Chapeau!

Hieronder een stukje van Tobias over het jongensteam en Floor heeft een stukje geschreven over het meidenteam:

Tobias: Het was heel leuk met z’n allen! We hebben alles gewonnen in de pool, maar in de kwartfinale tegen de Vrijenburg zijn we uitgeschakeld.De finale was tussen de Vrijenburg en het Kompas en het was 1-1 dus besloten in penalty’s. Dat heeft de Vrijenburg gewonnen.

Floor: Het was heel leuk met iedereen. De hoop was klein dat we door waren, maar onze keeper hield heel veel ballen tegen. He nieuws was geweldig! We waren door; nog 2 wedstrijden en ja hoor….we hebben gewonnen! Kampioenen!!

Welkom juf Chantal!

Helaas heeft juf Chantal inmiddels al weer afscheid genomen van groep 6:( Juf Chantal heeft voor een dag in de week haar eigen groep en heeft daar heel veel zin in. Wij wensen juf Chantal heel veel plezier en succes!!

Komende periode hebben we een extra juf in de klas: Juf Chantal. De klas heeft inmiddels al kennis met de juf gemaakt door middel van persoonlijke voorwerpen (het Feyenoord shirt viel goed in de smaak). Hieronder stelt zij zich ook nog even aan u voor:

Mijn naam is Chantal van der Maten. Ik ben derdejaars student van de hbo-opleiding leerkracht basisonderwijs. Tot het eind van dit schooljaar zal ik op woensdag stage lopen in de groep van uw zoon of dochter. Ik kijk uit naar een leerzame, maar vooral ook een gezellige tijd in de groep. Misschien zie ik u nog wel eens voorbij schieten!

Groetjes juf Chantal

 

Kerstviering

In de avond van 21 december hadden wij de kerstviering in de klas. Veel lichtjes, het aansteken van de adventkaarsen, de geboorte van Jezus in het kerstverhaal, mooie kerstliedjes zingen, een mini-dwarsfluit concert en een creatieve verwerking van het kerstverhaal….kortom een hele geslaagde kerstviering met hieronder een sfeerimpressie.

Van herfstblad tot kerstbal

We hebben de afgelopen periode weer heerlijk getekend, geknipt en geplakt. Met hele mooie resultaten tot gevolg! Voor de kerstvakantie mochten de kinderen ook hun eigen kerstbal meenemen naar huis. Die heeft vast een mooi plekje gekregen in de kerstboom, toch?!

Sinterklaasviering

Op 5 december hebben we met elkaar Sinterklaas gevierd in de klas. Na dagen knutselen en rijmen was het tijd om elkaar kunstwerken te bewonderen en (voorzichtig) uit te pakken. Wat is er een hoop werk verzet door de kinderen van groep 6 en alle hulppieten. Het was een hele geslaagde ochtend waarin de Sint met zijn Pieten natuurlijk ook nog even langskwamen in de klas. Een echt (pepernoten)feestje!

Klaar voor je spreekbeurt…AF!

De eerste spreekbeurten zijn geweest van start gegaan! Zo leren we elke dinsdag en woensdag een hele hoop van elkaar. Met een quiz, een proeverij (van o.a. heerlijke augurken) en een demonstratie van de keepersuitrusting valt er genoeg te zien en te beleven in groep 6. Wat leuk om te zien dat iedereen hier veel tijd en aandacht aan besteed. Gooooo kanjers!

Tijd om te bewegen!

Dat doen we graag op vrijdagochtend in De Driesprong. Door middel van een circuit met groep 5 komen we allemaal aan de beurt bij de spel- en toestelonderdelen. Heerlijk om even alle energie eruit te gooien en met elkaar te bewegen. Zo hebben we een potje slagbal gedaan met de hele klas, mochten we eens binnen stoepranden en weten we na de sit-ups weer waar de buikspieren zitten:)

img_20160926_162841

Jippie, leren is een feestje in groep 6!

picsart_09-21-09-20-25-1

 

 

Een warm welkom

Het schooljaar ging officieel van start op maandag 22 augustus met wel gelijk hoge temperaturen. Wat fijn dat we elkaar al een beetje hadden leren kennen tijdens de doorschuifmiddag! Op de eerste schooldag mocht iedereen een vakantiefoto meenemen van zichzelf en hierover vertellen in de klas. Zo leerden we er weer veel nieuwe vakantiebestemmingen bij; wat een mooie en ook verre reizen zijn er door de kinderen van groep 6 gemaakt. Daarna was het echt tijd om met elkaar de boeken open te slaan en de eerste sommen en opdrachten te gaan maken… Maar groep 6 is ook het jaar van de eerste repetities (en deze allereerste repetitie van topografie hebben we inmiddels achter de rug) en huiswerk leren, een spreekbeurt houden & zelfstandig leren plannen met de weektaak. Kortom, we mogen als nieuwelingen in de bovenbouw aan de bak!

picsart_09-21-09-30-37

Leer elkaar eens anders kennen….

In de eerste weken hebben we meerdere spelletjes gedaan om elkaar eens op een andere manier te leren kennen door middel van klas- en teambouwers. Zo ook met de gesprekskaarten die bij Mix & Koppel werden uitgewisseld: even geen vragen over rekenen, taal of geschiedenis, maar gewoon een vraag beantwoorden over jezelf!

picsart_09-21-09-22-39

Chromebooks

picsart_09-16-06-57-13

Toch wel heel bijzonder en spannend om voor het eerst een Chromebook op je eigen tafel te hebben…Inmiddels zijn we, na een maandje in het nieuwe schooljaar, gewend aan het inloggen en intypen van verschillende websites. Superleuk om filmpjes voorafgaand aan een geschiedenis- of aardrijkskundeles te bekijken of natuurlijk gewoon een stukje live uitzending van Prinsjesdag (tijdens de troonrede:”Jeetje, hoe lang duurt dit?!”). Daarnaast oefenen we flink met rekensommen en herhalen we de tafels met leuke online spelletjes. Een groot succes dus!

 

Contact

contact

De Ark
Klipper 109
2991 KM Barendrecht
Tel.: (0180) 616 998
info_ark@pcpobr.nl

YouTubeFlickrTwitterFacebook