Project, wij gaan stemmen!

Noortje kwam het idee om in de klas te gaan stemmen voor de tweede kamer. Dit konden we mooi laten aansluiten bij het projectthema voor vandaag (zorgen voor de ander). De kinderen kregen 35 minuten om zich voor te bereiden op de partijen en hun programma’s. Vervolgens moest er in het stemhokje 1 stem worden uitgebracht. Noortje en Mees gingen vervolgens de stemmen tellen en kwamen met een overduidelijke uitslag. Veertien van de 29 stemmen gingen naar Groen Links. Gevolgd door 7 stemmen van de VVD. We zijn nieuwsgierig hoe de komende week het in het echt zal gaan!

Politie les

We hebben een leerzame les gehad van de wijkagente. We hebben het gehad over het gebruik van de mobiele telefoon en hoe we hiermee ons zelf en de politie van dienst kunnen zijn. We kregen ook de gelegenheid om vragen te stellen en daar hebben we zeker gebruik van gemaakt.

Media Masters

We hebben met de klas een week lang mee gespeeld als Media Masters. De kinderen hebben vijf dagen achter elkaar vragen moeten beantwoorden over (sociale)mediazaken. Hierbij hebben ze veel kennis opgedaan en is ook het veilig gebruiken van de (sociale)media uitvoerig aan bod gekomen. Helaas kwamen we nog in de landelijke top 10 terecht, maar kunnen we wel terug kijken op een leerzame week!

Kinderboekenweek

Opa en oma hebben dit jaar centraal gestaan tijdens de kinderboekenweek. We hebben natuurlijk veel gelezen en daarnaast ook een paar opdrachten gedaan. Zo moesten we een woordweb met tekening maken over dingen die wij zeker nog gaan doen als we oud zijn. Op de afsluitende middag kwamen er meerdere opa’s en oma’s in de klas even kijken wat wij doen met de chromebooks. We maakten ook nog een mooie groepsfoto!

basisschool-de-ark-groep-7-dd14-10-2016-b-3-1

Symmetrie

De rekenles van afgelopen woensdag stond in het teken van symmetrie. We zijn begonnen om in het werkboek allerlei oefenen te doen, waaronder het ontbrekende gedeelte van de Taj Mahal tekenen. Na de pauze hebben we de klas in twee groepen verdeeld. In ons eigen lokaal gingen we aan de slag met de geschiedenisles en in het speellokaal moesten we in groepen met Kapla symmetrie gaan bouwen. Erg leuk om het geleerde van eerder die ochtend nu in de praktijk te brengen!

The Beatles, U2, Doe Maar of toch Queen?

We hebben afgelopen vrijdag een super leuke muziekles met elkaar gedaan. Daarbij hebben we gebruik gemaakt van de Chromebooks. Meester Michiel had 6 oudere bands uitgekozen met één van hun grootste hits. Steeds moesten de kinderen een minuut luisteren en daarna hun oordeel geven, door een +, – of +/- te scoren. Aan het eind van de opdracht hebben we op het digibord alle scores genoteerd (zie foto). Queen kreeg de beste reacties, gevolgd door U2 en ABBA. Helaas konden The Beatles op minder sympathie rekenen van de kinderen uit groep 7. Thuis dus maar wat extra muziek draaien van John Lennon en co.

IMG_4725[1]

Chromebooks

Tijdens de eerste middag mochten we al direct ervaren wat het is om met een chromebook te werken. De eerste stap was een nieuw wachtwoord aanmaken en vervolgens mochten we op de site van het jeugdjournaal wat filmpjes kijken. Dinsdag gaan we oefenen met rekenen en bekijken we een klokhuis filmpje.

IMG_4711[1]

Yes, we mogen weer!

Gisteren hebben we de eerste schooldag met elkaar gehad. Dat ging lekker soepel, want in groep 7 hebben de kinderen weer meester Michiel voor de klas staan. Een rustige start, waarin we ook al even kennis hebben gemaakt met de landen van Europa. Dit jaar komen er weer allerlei nieuwe dingen voorbij, zoals het verkeersexamen, huiswerk, werkstukken en een eerste advies richting de middelbare school. Spannend dus, maar vooral erg leuk! We gaan er een topjaar van maken met elkaar!