Groep 8b

Welkom op de pagina van groep 8b

Hierbij een kleine impressie van onze gezellige dag vandaag!

Met de juiste bril op

We hebben hard gewerkt aan onze ontwikkeling waar we mede-eigenaar van zijn. Zo hebben we het gehad over peace breakers en peace makers, hebben we oorlog gevoerd, zijn we flink in debat gegaan met elkaar over bepaalde stellingen en hebben we nieuwe doelen gesteld voor de komende periode.

Een les over pesten door leerlingen

Een zoen van de juf op de dag van de liefde!

Helllup! Alarmprocedure ….

De afgelopen weken hebben we gewerkt over levensbedreigend handelen. Alfred de Jong en Claudia hebben ons onwijs gave lessen gegeven over de alarmprocedure, de zijligging, ABC-procedure en suikerziekte. Na 5 intensieve lessen hebben we een examen gemaakt aan de hand van stellingen en zijn we allemaal geslaagd! Voor een kleine impressie, zie de foto’s hieronder.

________________________________________________________________________________________________________

Leerlingen aan het woord

Luuk: EHBO vind ik wel leuk, maar ik vind het wel eng en vies, want met allemaal wonden werken is een beetje eng. Ik heb er zin in en ik vind de alarmprocedure wel grappig, maar wel serieus. Kahoot vind ik een leerzaam spel, want het moet heel vlug maar je moet ook het goede antwoord geven en dat vind ik heel leuk bedacht.  Ik vind groep 8 een leuke en gezellige  boel en ik vind dat groep 8b goed samen kan werken!

Michaël: EHBO is de afkorting van eerste hulp bij ongelukken en daar leren we wat we moeten doen in noodsituaties. Ik vind EHBO best wel leuk. Ik vond alleen de Alarm procedure nergens op slaan, want als een volwassene weg is en iemand heeft een hartaanval en wij maken een rij is het al te laat we moeten het zelf kunnen doen. (reanimeren)

Inge: Ik vind Kahoot een erg leuk spel, omdat je het met de hele klas kan spelen. De juf maakt allemaal vragen en die moet je op de Chromebooks beantwoorden. Het is ook een soort van wedstrijd wie als eerst op het goede antwoord drukt. Bij EHBO vind ik het leuk om te weten hoe je eerste hulp moet geven, want je kunt er mensen hun leven mee redden.

Lisa: Ik vind het goed dat we EHBO krijgen want: Als een vriend of vriendin zich bezeert of buiten westen raakt, kan jij hem of haar helpen. Bij EHBO leer je hoe je dus iemand moet helpen en dat vind ik heel goed. Kahoot vind ik een super leuk spel. Je kunt er ook wat van leren, op een leuke manier.

Quinty: Ik vind EHBO erg leuk en ik heb er ook veel van geleerd. Wat heel belangrijk is, is een Alarmprocedure. Dat moet je altijd onthouden. Je leert over verschillende dingen, bijvoorbeeld als je tegen een paal aan loopt of als je tand er uit is en wat je dan moet doen. Daar heb ik veel van geleerd en daarom vind ik de EHBO-lessen leuk 🙂

Roos: Ik vond de eerste les EHBO erg leuk en er werd al in het begin belangrijke dingen uitgelegd, zoals de alarmprocedure. Als er dan iemand in elkaar zakt dan roep je alarmprocedure. daarna moeten de kinderen er omheen in een soort lijn naar de juf/meester gaan. Vervolgen hoeft de juf/meester alleen de lijn te volgen. We hebben het ook nog over tandenletsel en bloedneus gehad.

Jaimy: Ik vind Kahoot een leuk spel, want je kunt het met heel de klas doen en het is leerzaam.

Mandy: EHBO vind ik heel erg leerzaam en als iemand ergens tegenaan loopt, dan weet je ook wat je moet doen. Ik weet er nu al best wel veel van. Ik weet nu ook veel meer over tandletsel en bloedneuzen.

Sabina: Zelf keek ik heel erg uit naar EHBO. Ik vind het ook echt super leerzaam en leuk. En het is ook super belangrijk. We hebben in de eerste les al veel geleerd. We hebben de alarmprocedure geleerd, dat is heel handig voor als er iets is gebeurd in een grote groep. Ook hebbben we wat geleerd over bloedneus en tandenletsel. Ik heb nog heel veel zin in de andere lessen. Kahoot vind ik zelf een heel leuk en leerzaam spel. De bedoeling is dat je de vragen beantwoordt.

Christiaan:  Ik vond de eerste les EHBO heel leuk, want er werden mij allemaal dingen verteld die ik niet wist. Ik vond het heel leerzaam. We hebben geleerd over een “alarmprocedure”, dat houd in dat je dat er 1 iemand is die alarmprocedure schreeuwt en de rest gaat dan een rij maken naar de juf en die gaat dan kijken of er iets aan de hand is. Wij hebben ook een boekje gekregen waar je in leest wat wij allemaal gaan leren bij de EHBO lessen . Het is wel veel wat je moet leren maar het is leuk en het verveelt niet.

Sinterklaas

De leerlingen hebben echt super leuke surprises gemaakt. Sinterklaas is even komen kijken. Na afloop hebben we onder leiding van Emma en Christiaan een spannend spel gedaan. Toen was de ochtend alweer om.

Ontspanning

Vanmiddag onze ochtendpauze ingehaald. Het zonnetje scheen. Het was genieten, vooral van het sportieve spel dat de leerlingen laten zien.

Kunstles

Vrijdag hebben de leerlingen kennis kunnen maken met werken van Wladimir Tatlin en zijn daarna zelf aan de slag gegaan.

KIVA

Vandaag hebben we voor het eerst een les gedaan met de methode KIVA.
In het Fins betekent het  “gezelligheid”.
Hiermee zijn we aan de slag geweest.

Yeehaa, we zijn begonnen!

We hebben een onwijs gezellige klas met 21 kinderen! Op de maandag, donderdag en vrijdag werkt juf Janneke met ons. Op de dinsdag en woensdag zijn we aan het werk met juf Sanne. De afgelopen weken hebben we boeiende gesprekken met elkaar gevoerd over onder andere leiderschap, zijn we aan de slag gegaan met het stellen van doelen en zijn we onderwijsinhoudelijk bezig om een goede basis neer te zetten. Zo leren we:

• Breuken vermenigvuldigen;
  • Het lijdend voorwerp en het meewerkend voorwerp te vinden in een zin;
  • Een samenvatting te maken van een tekst;
  • De woeste wereld vol met vulkanen en aardbevingen kennen;
  • Hoe de Industriële Revolutie is begonnen;
  • Elkaar beter kennen door klas- en teambouwers.

Daarnaast werken we dit schooljaar op Chromebooks en daar zijn we erg enthousiast over.

Voor nu een dikke knuffel!