groepen
nieuws
ons team

Sportfeest in de vakantie

Sportfeest in de herfstvakantie

Dinsdag 18 oktober bieden we voor alle kinderen (4-12 jaar) uit Barendrecht een sportfeest aan in gymzaal de Driesprong van 13.00-15.00.
Kosten: 1 euro p.p.
De buurtsportcoaches van Marlyne In&Outdoor dagen de kinderen uit met o.a. dans, voetbal, boogschieten en frisbee. Natuurlijk zal er voor de kleinste ook een springkussen aanwezig zijn.
Meer info en inschrijven (kan ook aan de deur) kan via de volgende link:
Alvast een fijne herfstvakantie!

Schoolgids 2016-2017

De schoolgids voor het komende schooljaar vindt u hier, maar is natuurlijk ook terug te vinden onder het kopje ‘Ouderinformatie’.

Sportprogramma meivakantie 2016

Hallo allemaal!

Ook deze meivakantie hebben de buurtsportcoaches weer een geweldig sportprogramma voor jullie voorbereid.

Kijk hier maar eens!

Jij komt toch ook?

Stichting Arkvrienden

Meer mogelijk door onze vrienden van De Ark

Hoe mooi zou het zijn wanneer er op De Ark nog meer faciliteiten zouden zijn voor een brede basisontwikkeling voor alle kinderen. Dat er meer keuzes gemaakt kunnen worden en het aanbod verrijkt kan worden….

Met de oprichting van stichting Arkvrienden denken wij dit te kunnen gaan realiseren.

Klik hier om te lezen hoe wij dit willen gaan doen en hoe u ons daarbij kan helpen.

Vakantierooster 2016-2017

Vakantierooster Leerlingen 2016-2017

Gezocht: twee leden voor ons algemeen bestuur

Heeft u een warm hart voor het christelijk basisonderwijs en wilt u uw kennis en ervaring graag voor PCPO inzetten? Dan zijn wij op zoek naar u. Klik hier voor de complete vacaturetekst voor Lid algemeen bestuur/toezichthouder
voor onze  schoolvereniging.

Wie is zijn tand kwijt?

image


 

Veilig voelen op school

Sociale veiligheid op school

In september heb ik u geïnformeerd over de schoolontwikkelingen rondom het thema ‘sociale veiligheid’. Ik heb u toen uitgelegd dat wij in dit schooljaar op zoek gaan naar een goed programma voor het realiseren van een zo veilig mogelijk klimaat op De Ark. Belangrijk voor het maken van een goede keuze is om te weten wat alle belanghebbenden nu echt belangrijk vinden. Wat is de veiligheidsbeleving van kinderen, ouders en teamleden en welke verwachtingen hebben zij ten aanzien van veiligheid?

Afgelopen studiedag heeft het team hier over nagedacht en nu willen wij graag weten wat uw idee als ouder is over dit thema. Dat willen wij op twee manieren doen. Voor de ouders van kinderen in groep 1 t/m 4 hebben wij in samenspraak met de oudergeleding van de medezeggenschapsraad een aantal vragen opgesteld. Deze zullen u digitaal worden toegestuurd. De ouders van de leerlingen uit groep 5 t/m 8 zullen worden geïnterviewd. Door hun eigen zoon of dochter!

Op vrijdag 22 januari 2016 ontvangt u van het actieteam ‘Veilig & betrouwbaar’ een schoolbericht met daarin de uitleg over dit veiligheidsonderzoek. Aansluitend kunt u dan een vragenlijst in uw mailbox ontvangen of wordt u uitgenodigd voor een gesprekje met uw zoon of dochter. Wij hopen dat u even de tijd wilt nemen voor het beantwoorden van de vragen. Voor de voorjaarsvakantie zullen wij aan u terugkoppelen wat de uitkomsten zijn van dit onderzoek en wat dit betekent voor het vervolg.

Belangrijke data

22 januari Schoolbericht met uitleg veiligheidsonderzoek
22 t/m 31 januari Invullen enquête groep 1 t/m 4, afname interview 5 t/m 8
17 februari Rapporten mee, 12.30 uur start voorjaarsvakantie
18, 19 februari Leerlingen zijn vrij, studiedagen team
29 februari 8.30 uur: Start school

Alle belangrijke data en activiteiten vindt u ook op de website, onder het kopje ‘Agenda’.

 

Een vriendelijke groet,

Theo Douma

Aandacht voor blok 2 brede school

Goedemorgen,

Nu alle scholen zich opmaken voor de kerstviering en de kerstvakantie, wil ik graag nog even blok 2 van de brede school onder de aandacht brengen.
We starten in de 3e week van januari met:
– Programmeren op de Ark voor groep 6,7 en 8
– Koken met Kids op Hof van Maxima voor groep 6,7 en 8
– Djembe op Het Kompas, Ravensteijndreef voor groep 3,4 en 5
– Jong geleerd=Oud gedaan in gymzaal Vitaal voor groep 3,4 en 5
Via deze link kunnen de kinderen meer informatie lezen en zich inschrijven:
http://www.marlyneinenoutdoor.nl/inandoutdoor/activiteitenkalender

Blok 1 is achter de rug en op onze Facebookpagina zijn er foto’s te zien van het klimmen en staat er een Prezi presentatie van 2 kinderen die meededen aan de workshop Journaal maken.
Kijk gerust!
Met sportieve groet,
Rob

Rob Storm
Activiteitenmanager Marlyne In&Outdoor

‘Uw Ontspanning, onze zorg’

Een minuut stilte….

Beste ouders,

Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs is besloten in Nederland (heel Europa zelfs) om vandaag om 12.00 uur een minuut stilte te houden. Wij willen ook op school gehoor geven aan deze oproep. We houden met elkaar om 12.00 uur een minuut stilte, we nodigen ouders/verzorgers uit om eventueel in de hal te wachten. Daarna kan ieder zijn/haar weegs gaan. De leerkrachten kunnen de kinderen ’s morgens voorbereiden, vanzelfsprekend rekening houdend met de leeftijd van de kinderen. De volgende link kan daarbij gebruikt worden. http://www.kindercorrespondent.nl/2015/11/parijs-praat-erover-met-je-kinderen/

Met vriendelijke groet,

Sanne van der Veen en Dian Kooijman

Contact

contact

De Ark
Klipper 109
2991 KM Barendrecht
Tel.: (0180) 616 998
info_ark@pcpobr.nl

YouTubeFlickrTwitterFacebook