Groepsplannen

Wij werken op de Ark met groepsplannen. In een groepsplan worden de doelen beschreven die aan het eind van een periode behaald moeten worden. Er wordt beschreven met welke aanpak en materialen de doelen behaald gaan worden en welke instructie en begeleiding de leerlingen daarbij nodig hebben. Het werken met een groepsplan gebeurt in drie groepen:

de plusgroep, de basisgroep en de instructiegroep.

• Voor de leerlingen in de plusgroep worden naast de basisdoelen ook eigen doelen gesteld. Bovendien zullen deze leerlingen andere/minder instructie, geen ondersteunende materialen en minder leertijd nodig hebben.
  • De leerlingen uit de basisgroep hebben de gewone instructie en oefenstof en –tijd nodig om de doelen te behalen.
  • De leerlingen uit de instructiegroep hebben verlengde instructie, meer ondersteunende materialen en meer oefentijd nodig.

Er zijn ook kinderen die een eigen leerlijn volgen. Voor deze kinderen is een handelingsplan en een ontwikkelperspectief opgesteld.