De eerst paar weken in groep 1a

Inmiddels zijn er al weer drie schoolweken voorbij ‘gevlogen’.

Wat een gezellige start hebben we gehad met elkaar. Na de zomervakantie zijn er veel nieuwe vriendjes bij gekomen in de klas. Naast het feit dat we even moeten wennen aan elkaar, is dat vooral heel gezellig!!

We leren elkaar iedere dag weer een beetje beter kennen. En inmiddels zijn we rustig aan begonnen met het werken aan het eerste thema, namelijk ‘de dieren van de dierentuin’. De klas is steeds gezelliger aan het worden met mooie werkjes aan de wanden en er ontstaat al een heuse beestenboel op de kast. Wanneer de kinderen iets mee willen nemen wat met het thema te maken heeft, dan mag dat.

We leren tijdens dit thema een gesprekje te voeren met elkaar: elkaar vragen te stellen, te luisteren naar elkaar, te reageren op elkaar en daarbij elkaar aan te kijken. Ook leren we voorwerpen te ordenen van bv. kort naar lang, kleine stukken papier te scheuren en we gaan ook leren een loopsprong te maken.

U leest het al: Genoeg te doen, te beleven en te leren, maar vooral genoeg tijd om plezier te maken met elkaar!