Groep 2a thema ‘Op reis’!

wendy schmeitsAlgemeen of Social Schools

De afgelopen weken hebben we in groep 2a gewerkt over het thema ‘Op reis’.

Aan het begin van het thema hebben we het boek ‘de gele ballon’ bekeken en veel geleerd over verschillende landschappen in de wereld en de dieren die daar bijvoorbeeld bij passen.

Nadat we reizen geboekt hadden in ons eigen reisbureau, zijn we nu uiteindelijk terecht gekomen op de camping (gemaakt in onze huishoek!). De kinderen checken in bij de receptie en kunnen hierna heerlijk relaxen in de tent, boekjes lezen, was ophangen, afwassen, barbecuen, enz. En wat zo fijn is… op onze camping is het altijd droog!!!

Verder zijn we in de klas druk geweest met het leren over de camping en reizen, kopen en verkopen we dingen en meten we allerlei materialen op (rekenen), doen we veel auditieve oefeningen samen met de juf, werken we veel met verschillende letters en proberen we af en toe al woordjes te lezen alvast ter voorbereiding op groep 3!

We hebben een eigen campingplaats geknutseld en hebben ook al een mooie tent van echte stof geknipt en geplakt.

Ook hebben we een bezoek aan recreatiepark ‘de Oude Maas’ gebracht om te zien hoe een echte camping eruitziet en wat je er allemaal kunt doen en vinden. Dit was een zeer geslaagde, leerzame ochtend!

De juf heeft ons voorgelezen uit het boek ‘en de groeten van Haas’. Haas wordt bestraft door zwaan omdat hij een veer uit zwaan probeerde te trekken. Hij wordt door zwaan meegenomen naar de Zuidpool. Haas gaat vanaf de Zuidpool terug op zoek naar zijn eigen bos. Hij bezoekt verschillende landen en landschappen en sluit veel vriendschappen met verschillende dieren op zijn zoektocht terug naar zijn eigen bos. De kinderen hebben genoten van dit avontuurlijke boek wat natuurlijk ook helemaal binnen ons thema past!

De laatste weken hebben we geknutseld en geleerd over vakantie, verschillende vlaggen van landen bekeken en nagemaakt en spelletjes gedaan. Met rekenen hebben we aandacht geschonken aan spiegelen en hier ook diverse opdrachten mee gedaan. Met taal hebben we een begin gemaakt met het leren lezen van eenvoudige woordjes en wat ging dit al goed!!

Ook zijn de kleuters al verschillende keren in groep 3 geweest om te wennen aan het lokaal en de manier van werken. We zijn ook een ochtend mee gaan gymmen in de Driesprong, zodat de kinderen de grote gymzaal ook al een keertje gezien hebben, wat een feest was dat!

De rapporten zijn inmiddels meegegeven en de kinderen van groep 2a hebben bewezen dat ze zoveel geleerd hebben en gegroeid zijn, dat ze nu helemaal klaar zijn voor groep 3!

We wensen iedereen dan ook een hele fijne zomervakantie toe en voor onze kleuters… heel veel plezier en succes in groep 3!