Wat leuk dat u een kijkje neemt op onze groepspagina!

Op dit moment zijn er op de Ark 3 kleuterklassen:
Juf Willeke is de leerkracht van groep 1, onze instroomgroep.
Juf Clarissa en Juf Wendy S. zijn de leerkrachten van groep 1/2a.
Juf Hanneke en Juf Wendy K. zijn de leerkrachten van groep 1/2b.

In de kleutergroepen werken we met thema’s. Per thema periode hebben we andere doelen waaraan gewerkt wordt in de klas.

In de eerste periode (van zomer- tot herfstvakantie) hebben we gewerkt aan het thema ‘Vervoer’. Met dit thema konden we goed aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek ‘Reis mee’.

De periode van Herfstvakantie tot aan de kerstvakantie wordt gewerkt aan thema 2: Eten & Drinken. Ook zullen we aandacht besteden aan sinterklaas activiteiten en de kerst.
We werken aan de doelen door middel van kringactiviteiten, werkjes in de weektaak, rollenspellen in de hoeken.

Aan deze doelen werkt groep 1 in thema 2
Rekenen:

• Ik kan voorwerpen tot en met 5 neerleggen en bij elkaar leggen. Ook weet ik de woorden meer, minder, evenveel, meeste, minste te gebruiken en te herkennen.

Taal:

• Ik herken letters van mijn eigen naam
  • Ik weet uit hoeveel woorden een zin bestaat

Aan deze doelen werkt groep 2 in thema 2
Rekenen

• Ik kan voorwerpen tot en met 10 neerleggen en bij elkaar leggen. Ook weet ik de woorden meer, minder, evenveel, meeste, minste te gebruiken en te herkennen.
  • Ik herken woorden als links, rechts, tegenover en tussen.

• Ik kan mijn eigen naam lezen en schrijven
  • Ik weet dat woorden zijn opgebouwd uit klanken en dat letters en klanken hetzelfde zijn.

Wilt u weten wat we zoal verder allemaal op school doen, kijk dan eens onder het kopje ‘NIEUWS‘ of volg ons via Facebook of Instagram.
De ouders van onze leerlingen ontvangen via Social Schools ook informatie die betrekking heeft op de klas van hun kinderen.