Lente en Pasen in groep 2a

Wakker worden!

Alle vogeltjes zingen,

Alle vogeltjes fluiten,

Zet de bloemetjes buiten!

Het was de afgelopen periode echt lente in groep 2a!

We zijn druk bezig geweest met het planten van zaadjes, bolletjes hebben we zien uitkomen, tekenen van bomen in verschillende seizoenen en in de aanloop naar Pasen hebben we een leuk en mooi paasmandje gevouwen!

Heel bijzonder was dat we na een weekend bij toeval in onze wasbak het grootste uitgekomen zaadje aantroffen!! Wat een lol hadden we hierom (zie de foto’s). De groei van het plantje uit het zaadje was heel goed te zien en hebben we dus gelijk ook het plantje met wortels uitvoerig bestudeerd en besproken.

Bij het boek Dottie’s eieren hebben we de verhaalstructuur door middel van verhaalplaten in de goede volgorde gelegd en we hadden Dottie zelfs in de klas! Elke dag legde zij een aantal eieren, dit vonden we erg interessant om elke morgen te ontdekken en daarna konden we daar weer leuke, leerzame rekenspelletjes mee doen. In een grafiek hielden we dagelijks bij hoeveel eieren Dottie gelegd had. Hoeveel eieren heeft Dottie al in totaal gelegd, op welke dag de meeste en/of minste eieren? Als ze voor iedereen uit de klas een ei zou leggen, hoeveel eieren hebben we dan nog nodig, enz.

In de huishoek lagen plattegrondjes van de klas met een eierdoos met 10 eieren. Hier konden de kinderen op de plattegrond door middel van kruisjes aangeven waar zij eieren verstopt hadden en een ander kind mocht dan gaan zoeken. Af en toe waren de eieren zelfs te goed verstopt en vonden we ze pas de volgende dag!

Het was een leerzaam, uitdagend thema en toen het weer ging meewerken waren de lentekriebels goed te merken en de cirkel rond!

Vrijdag 12 april hebben we een leuke, sportieve en gezellige Koningsspelen met elkaar beleefd! In groepjes hebben we veel afwisselende spelletjes gespeeld. Daarnaast hebben we genoten van een heerlijke high tea en lunch tussen de middag. Alle ouders die geholpen hebben, heel hartelijk dank!! We hebben een topdag gehad!

Donderdag 18 april hebben we genoten van een heerlijk paasontbijt! Onze klas was te gast bij de groepen 3 en groep 5 en wat was dat leuk en gezellig!! We werden goed geholpen door de oudere kinderen en vonden het heel gezellig! Wederom alle ouders weer bedankt voor de lekkere ontbijtproducten, we hebben ervan genoten! Na het ontbijt heeft de juf het paasverhaal verteld, hebben we liedjes gezongen en een mooie bloem geknutseld voor iemand anders. De kinderen mogen zelf kiezen aan wie ze deze bloem gaan geven, een aantal kinderen hebben al een mooie bestemming gevonden voor de bloem. Na deze mooie, gezellige dag was het tijd voor vakantie!

We wensen jullie allemaal een hele gezellige, zonnige meivakantie toe en zien de kinderen graag maandag 6 mei weer fris en fruitig in de klas!

Koningsspelen

Thema lente!