Project groep 2a

Clarissa StoutGroep 2a

Project Nederland
De afgelopen week hebben de kinderen uit groep 2a hard gewerkt en veel geleerd over ons land, Nederland!
We hebben een echte molen bezocht en hier veel geleerd over de molen en het werk van de molenaar! Op school hebben we onder andere molens gemaakt, tulpen gevouwen en een gezellige oud Hollandse spelletjesmiddag gehouden, afgesloten natuurlijk met een heerlijke, typisch Hollandse pannenkoek!
In de klas hadden we een heus pannenkoekenhuis waar klanten heerlijk pannenkoeken konden komen eten, gemaakt door de kok. De ober zorgde voor een netjes gedekte tafel en natuurlijk voor de bediening.
We weten nu bijvoorbeeld het belang van een goede waterhuishouding in ons land en we hebben veel typisch Nederlandse dingen gezien, gedaan, gehoord en geproefd!
De week werd afgesloten met een leuke, leerzame tentoonstelling voor ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes. Wat waren de kinderen trots op hun mooie kunstwerken en de juffen net zo trots op onze creatieve kinderen!