Thema ‘Op reis’

Wendy KrijgsmanAlgemeen of Social Schools, Groep 1b

We werken momenteel aan het thema ‘op reis’. Het gebeurt namelijk niet iedere dag dat we zomaar opeens een klein koffertje vinden met kleine kleren. Van wie is dat koffertje dat bij ons in de huishoek lag?
Zou het koffertje van Kikker zijn? In het boek ‘Op reis’ gaat Kikker op reis met Egel en beleven ze samen veel avonturen.

Er komen iedere dag weer nieuwe vragen naar voren. Waar gaan Kikker en Egel eigenlijk naar toe? Misschien wel naar de camping in onze klas is? Onze huishoek is momenteel namelijk de receptie van camping ‘Op reis’ en daar kan van alles geregeld en gevraagd worden aan de balie.

Woensdag 15 mei hebben we een bezoek gebracht aan een echte camping, namelijk: Camping De Oude Maas in Barendrecht. Hier hebben we eerst de receptie bekeken, vragen gesteld en nieuwe dingen geleerd over de camping. Daarna hebben we een rondleiding gekregen over het terrein, werden we getest op onze kennis over de camping en mochten we even lekker spelen in de speeltuin.