Thema winter

Anita VreeAlgemeen of Social Schools

Het echte winterse weer ontbreekt nog een beetje, maar in onze klas is het al volop winter! We zijn gestart met ‘vogels in de winter’. Samen met de kinderen hebben we besproken hoe vogels eten vinden als het buiten koud is en het sneeuwt. We kunnen hen helpen door bijvoorbeeld voer op te hangen in de tuin. In de klas hebben we vetbollen gemaakt waar de vogels lekker van kunnen smullen! We hebben vogels geknutseld en vogelhuisjes getekend. Verder hebben we de letter ‘w’ geleerd van ‘winter’. In de kring hakken en plakken we allerlei woorden die met het thema te maken hebben. Ook oefenen we de volgorde van de getallen 1 t/m 20 door middel van allerlei spelletjes. Nu maar hopen dat het binnenkort gaat sneeuwen, zodat we buiten een sneeuwpop kunnen maken en een sneeuwballengevecht kunnen houden!