Umutima Foundation

Ieder jaar wordt er met kerst een collecte gehouden voor een goed doel.
Dit jaar hebben we gekozen voor de Umutima Foundation die zich inzet voor weeskinderen in Zambia. Gerda den Ouden is ongeveer 6 jaar geleden naar Zambia vertrokken voor deze stichting en heeft daar een voedingscentrum opgestart. Dit voedingscentrum is nu aan het uitbreiden.

In de maand december is zij met verlof in Nederland. Om de kinderen een beeld te geven van wat de stichting zoal doet en hoe er in Zambia geleefd wordt, is zij naar onze school gekomen. De kinderen van groep 3 t/m 8 hebben een presentatie gehad. Gerda vertelde hoe de kinderen in Zambia naar school gaan, wat ze eten, hoe ze wonen en wat voor speelgoed ze hebben. De kinderen van de Ark hebben aandachtig zitten luisteren en stelde geïnteresseerd vragen.

Neem ook eens een kijkje op de website: www.umutima.nl

De collecte tijdens de kerstviering zal naar deze stichting gaan.