Welkom in groep 2a!

September 2018

De eerste week is alweer voorbij en we hebben een goede start gehad. Het was erg gezellig met de kinderen en we hebben elkaar al goed leren kennen. Alles stond in het teken van vriendschap. We hebben geleerd dat iedereen anders is en dat het mag! We vertellen aan elkaar, spelen en leren samen en leren dat we alles kunnen leren!

Ook was het gelukkig nog heerlijk zomerweer en hebben we nog lekker buiten kunnen spelen. Onze eerste dramales bij juf Judith was ook erg leuk. We mochten piraten spelen op zoek naar de schat. Dat was best spannend maar ook erg leuk. Deze week krijgen we een zangles, dus we zijn erg benieuwd!

De komende 6 weken gaan we beginnen met het thema “dieren(tuin)”. De klas is al een klein beetje aangekleed met een heuse jungleboom en diverse dierenknuffels maar er kan nog veel meer bij dus als de kinderen iets mee willen nemen dan mag dat. Dit geldt ook voor de eerste letter van de week nl. de “v” van vis. We leren de telrij tot 20, voorwerpen vergelijken, een verhaal voorspellen en navertellen, te luisteren naar en te reageren op elkaar en we leren huppelen. Deze doelen en andere belangrijke informatie hangt op het memobord bij de klas (naast de wc). Kortom: we gaan er weer leuke en leerzame weken van maken!

Groetjes van

juf Diana en juf Clarissa