Winter in groep 2a!

Clarissa StoutAlgemeen of Social Schools

De afgelopen weken was het in onze klas  volop winter! We hebben van alles geleerd en ontdekt over het thema en alles wat daarbij hoort.
We hebben een mozaïek sneeuwman gemaakt met witte vierkantjes waarbij we goed moesten kijken en tellen. Ook hebben we geleerd een plattegrond van een wintervoorwerp met blokjes na te maken en er zelf één te tekenen, een rol te spelen in onze ijssalon als klant en kassière en ontdekkend te leren in onze sneeuwtafel.
We hebben de letter “w” van winter leren schrijven, woordjes bedacht,  gerijmd en allerlei taal- en rekenopdrachten gedaan.

Tijdens de tweede weektaak werken we over vogels in de winter. Samen met de kinderen hebben we besproken dat sommige vogels wegtrekken, hoe vogels eten vinden als het buiten koud is en het sneeuwt. We kunnen hen helpen door bijvoorbeeld voer op te hangen in de tuin. We hebben vogelhuisjes  geknutseld en getekend met vogeltjes erin en er een pindaketting aan gehangen.

Ook hangt er een grote vogelposter op het raam en liggen er verrekijkers waarmee we naar buiten kunnen kijken om de vogels te spotten, te turven en tegelijk de namen van de vogels te kunnen leren. We hebben afgelopen week nog een wandeling gemaakt buiten met juf Wendy. Met de vogelkaart in ons hand zijn we op zoek gegaan naar vogels en we hebben er zelfs een paar gezien! Dat was erg spannend en leerzaam.

In de kring hakken en plakken we allerlei winter woorden.  Ook oefenen we de volgorde van de getallen 1 t/m 20 door middel van allerlei spelletjes. Door de sneeuwdans te doen in de klas kregen we het zelfs voor elkaar dat het echt ging sneeuwen, zodat we nog heerlijk in de sneeuw konden spelen en sleeën! Foto’s volgen z.s.m!

De komende 3 weken gaan we nog verder met het thema, dus kunnen de kinderen nog spulletjes meenemen van thuis!

As woensdag 30 januari is de laatste werkdag van juf Diana maar daarover later meer….