Zuid-Afrika in groep 3a

Marijke KoorevaarAlgemeen of Social Schools

We kijken terug op een geslaagde projectweek over ‘Zuid-Afrika’. Aan het begin van de projectweek hebben we de kinderen gevraagd wat ze wilden leren over het land. Er kwamen toen vragen over het weer, de dieren die er leven, hoe groot het land is, of het gevaarlijk is, hoe de mensen wonen, welke taal ze spreken, wat voor muziek ze luisteren etc. Aan het eind van het project hebben de kinderen allemaal de antwoorden op hun vragen gevonden.

We mochten voor dit project ook informatie opzoeken in boeken en op internet, dat was best lastig want er staan veel moeilijk woorden in dus heeft de juf ons wat geholpen.

Op Youtube zijn er veel Afrikaanse filmpjes te zien. Zo hebben we filmpjes gekeken van een Afrikaanse school, hoe kinderen spelen en Afrikaanse muziek geluisterd. We hebben zelfs een Afrikaans liedje gezongen. https://www.youtube.com/watch?v=QlrfEWjTt9A&t=0s&index=10&list=PLQp3RbbYg2Co5SwEcE0VrIywNLdYPFZ11

Donderdag kwam de opa van Livia op bezoek. Hij heeft in Zuid-Afrika gewoond en wist dus heel veel te vertellen over dit land. We hebben zelfs een stukje Afrikaanse worst geproefd en dat was heel lekker!